2 foredrag: “Fred og håb – Sønderjylland mellem våbenstilstand og genforening” & ”Kilder og hjælpemidler til slægtsforskning i Tyskland”

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland indleder forårssæsonen 2020 med et arrangement lørdag den 11. januar 2020, hvor dagens program omfatter 2 spændende foredrag.

Dagens første foredrag starter kl. 10, hvor fhv. arkivleder ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, dr.phil. Lars N. Henningsen, i foredraget “Fred og håb – Sønderjylland mellem våbenstilstand og genforening” vil fortælle om dagligdagen i Sønderjylland efter fire års rædsler og kaste lys over den krogede vej frem mod genforeningen i 1920.
De dansksindede sønderjyder fik dengang håb om at få grænsen flyttet sydpå. Men ventetiden blev lang. Tusindvis af hjemvendte soldater var krigsskadede, og de skulle nu finde en plads på arbejdsmarkedet. Der var revolution, økonomisk nød, spekulation og uklare forhold i styret. Dertil kom en bitter strid om, hvordan en afstemning om den nye grænse kunne gennemføres.

Kl. 13 vil cand.mag. og tidligere lektor Inger Buchard holde foredraget ”Kilder og hjælpemidler til slægtsforskning i Tyskland”, hvor hun vil blandt andet omtale de mange digitaliseringsprojekter og arkivernes nye søgemuligheder, der de senere år er kommet på internettet.
Dette foredrag afholdes i samarbejde med FolkeUniversitet.

I pauser og efter foredragene vil det være muligt at benytte Multikulturhusets cafe, samt for at stille spørgsmål om slægtsforskning til andre slægtsforskere.

Alle interesserede er velkomne. Læs mere på arrangørens website: www.shfs.dk

Praktiske oplysninger:

Tid og sted: Kl. 10.00 til ca. 15.30. Multikulturhuset, Salen, Nørre Havnegade 15, 6400 Sønderborg.

Entré: 30 kr. for gæster (dvs. ikke-medlemmer af SFS).

Parkering
: Den lille p-plads overfor Multikulturhuset har kun få pladser og tidsbegrænset parkering.
Der henvises derfor til parkeringsanlægget P-Huset på Nørre Havnegade (indkørsel overfor Hotel Alsik) eller til p-pladser under broen.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Skriv en kommentar