Bog: Kampen om lokalhistorien

Fredag den 11. november 2016 præsenterer museumsinspektør ph.d. Kim Furdal, Museum Sønderjylland – ISL-Lokalhistorie, bogen “Kampen om lokalhistorien“:

Kampen om lokalhistorien, 2016.
Kampen om lokalhistorien, 2016.

Hvorfor er vi så bjergtagede af stedet, at der skrives og læses lokalhistorie som aldrig nogensinde før? Hvorfor interesserer vi os for lokalhistorie på netop de måder, som vi gør? Og hvorfor er vores hjemstavn så interessant, at vi driver lokalhistoriske arkiver og museer?

Der har aldrig tidligere været så stor interesse for det sted, hvor vi bor og/eller er vokset op.

Danske forfattere som Erling Jepsen, Helle Helle og Jens Smærup Sørensen skriver litterære værker om bestemte steder i Danmark. Det er ikke kun Jeppe Aakjær som besynger hjemstavnen, men også nye sangere og grupper som Gasolin, Sand på gulvet og Allan Olsen. Og i landets mange forsamlingshuse synges der godt igennem på de lokale hjemstavnssange – med hånden på hjertet.

Kim Furdals nye bog er en kulturhistorisk undersøgelse af den lokalhistoriske interesse og vores kærlighed til hjemstavnen. Bogen giver tillige et helt nyt perspektiv på forholdet mellem den lokalhistoriske interesse og den danske nationalstat.

Læs mere i denne pdf-fil: Furdal: Kampen om lokalhistorien

En kommentar til “Bog: Kampen om lokalhistorien”

Der er lukket for kommentarer.