Efterlysning: Sange ved afstemnings- og genforeningsfester i 1920

LASS har modtaget følgende efterlysning:

Hvad blev der sunget ved afstemningsfester og genforeningsfester i 1920?

Det kunne museumsinspektør Elsemarie Dam-Jensen fra Museum Sønderjylland – Kulturhistorie Tønder godt tænke sig at finde ud af!

Elsemarie Dam-Jensen er i gang med et projekt, hvor hun gerne vil undersøge sanghæfter, særtryk og lejlighedssange, som blev trykt og brugt til møder og fester i forbindelse med genforeningstiden.

På den måde vil Elsemarie Dam-Jensen forhåbentlig kunne finde ud af, hvilke sange der var mest populære i perioden, og måske også opdage geografiske forskelle fra øst til vest i Sønderjylland – og samtidig finde ud af hvem der skrev sangene, hvor og hvordan de arrangementer, hvor sangene blev sunget, blev afholdt – og måske også, hvor mange mennesker der deltog i arrangementerne.

Elsemarie Dam-Jensen arbejder med projektet i løbet af efteråret 2019, og det er planen, at det skal ende med en artikel, foredrag og anden form for formidling.

Derfor – hvis dit arkiv ligger inde med sange, sanghefter, og andet materiale, der kan fortælle om sangene og festerne ved afstemningen og genforeningen i 1920, så vil Elsemarie Dam-Jensen meget gerne høre fra dig – det kan ske via email på elda@nullmsj.dk.

Skriv en kommentar