Graasten – forårets udstillinger 2020

LASS har modtaget følgende fra Arkivet og Historisk Forening for Graasten By og Egn:

Til LASS’ hjemmeside og nyhedsbrev.

Arkivet og Historisk Forening for Graasten By og Egn er, som alle andre berørt af Corona situationen, og arkivet er lukket for besøgende. Det har dog ikke forhindret os, der arbejder her, i at lave udstillinger i vore facadevinduer.

Inden alt lukkede ned, havde vi fået markeret afstemningsdagen 1920 med en udstilling i vinduet ud til Nygade. Vi havde også planlagt en udstilling om Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, i anledning af hendes 80 års fødselsdag. Den fik plads i passagen mellem Nygade og Center-parkeringen. Disse to udstillinger får lov at stå indtil december 2020.

75års dagen for Danmarks befrielse markerede vi kort med en udstilling i dørområdet og lys i vinduerne 4. maj og 5. maj. Udstillingen er nu flyttet ind i arkivet.

Vi havde også planer om at lave en udstilling om Genforeningen, men den venter vi med til 2021. Så må vi se, hvad der sker på Dybbøl til den tid.

Arkivet og foreningen er i gang med at skrive en bog om Genforeningen, som den oplevedes i vort område. Den udkommer i november i forbindelse med foreningens årsmøde.

Arkivet har planer om at åbne igen samtidig med bibliotekerne. Vi har forberedt os efter de retningsliner, Sundhedsstyrelsen har udskrevet. Håndsprit er købt, afstandsregler og personantal i åbningstiden markeret og regler for rengøring aftalt.

Vi ser frem til, at vi igen får mere normale tider igen, men det tager nok lang tid.

Se flere fotos fra de ovennævnte udstillinger i denne pdf-fil: Graasten – udstillinger, foraar 2020.

Arkivet dækker den tidligere Gråsten Kommune, dvs. sognene Gråsten-Adsbøl, Rinkenæs og Kværs. Se mere på arkivets website: www.graastenarkiv.dk.

Skriv en kommentar