Kim Furdal har fået nyt job

Med udgangen af året fratræder Kim Furdal sin stilling som museumsinspektør ved Museum Sønderjylland, ISL-Lokalhistorie for, at tiltræde en stilling som leder af Ærø Museum pr. 1. januar 2017. Dermed mister LASS også sin lokalhistoriske konsulent gennem de sidste knap 23 år.

Lokalhistorisk konsulent, Kim Furdal, Museum Sønderjylland - Sønderborg Slot.
Kim Furdal.

Det har været utrolig spændende år, præget af store omvæltninger i den lokalhistoriske arbejdsmark i Sønderjylland“, udtaler Kim Furdal. “Hele den digitale udvikling har på afgørende vis revolutioneret det lokalhistoriske arbejde i disse år og med kommunalreformen i 2007 skulle landsdelens mange lokalhistoriske foreninger og arkiver til at indgå i et langt tættere samarbejde“.

De lokalhistoriske foreninger og arkiver er ifølge Kim Furdal uden tvivl den næststørste interesseområde inden for kulturområdet i Sønderjylland, kun overgået af idrætten. Dette bekræftes af hans ph.d. “Kampen om lokalhistorien“, der netop er udgivet som bog.

Og slutter Kim: “Det har været et privilegie, at kunne arbejde med den lokalhistoriske arbejdsmark gennem de mange år med så mange engagerede mennesker. Jeg ser frem til mit nye arbejde, men det bliver også med vemod, at jeg forlader Sønderjylland, som er blevet min anden hjemstavn“.

Skriv en kommentar