Kliplev: Besøg af efterkommere af tidl. ejer af Straagaards Smedje

Kliplev: Besøg af efterkommere af tidl. ejer af Straagaards Smedje

Lokalhistorisk Arkiv og Egnsmuseet Straagaards Smedje i Kliplev har haft fornemt besøg.

En gruppe efterkommere, 3. generation efter smedjens sidste aktive ejer, Christian Straagaard, havde familietræf og afsat et pat timer til en besigtigelse af og orientering om en af deres families tidligere bolig og arbejdsplads.

Gruppen var på 19 personer, og der var deltagere fra både USA og Færøerne

Efterkommere af Christian Straagaard besøgte Lokalhistorisk Arkiv og Egnsmuseet Straagaards Smedje, Kliplev.
Efterkommere af Christian Straagaard besøgte Lokalhistorisk Arkiv og Egnsmuseet Straagaards Smedje, Kliplev.

Tidligere arkivleder Jørgen Hansen fortalte under kaffebordet den gamle velbevarede Smedjes spændende historie, der startede i 1700–tallet og nu er endt som lokalhistorisk arkiv og egnsmuseum. Jørgen Hansen måtte svare på  mange spørgsmål både om bygningerne og de tidligere ejere.

Tidligere arkivleder Jørgen Hansen, fortæller om Straagaards Smedje, Kliplev.
Tidligere arkivleder Jørgen Hansen, fortæller om Straagaards Smedje, Kliplev.

Efter kaffebordet gik forsamlingen på opdagelse i både smedjen og egnsmuseet med dens samling af gamle billeder og rekvisitter fra Kliplev og omegn.  De besøgende viste stor interesse for og glæde over, at Straagaards Smedje var velbevaret og i gode hænder. Gruppen skulle videre til Løgumkloster, men flere kunne godt have ønsket sig længere tid  på museet, eller som en af deltagerne sagde: “Man kan jo bruge en hel dag her”.

Inden afsked blev der dog også tid til at tage et par fotos af gruppen.

En kommentar til “Kliplev: Besøg af efterkommere af tidl. ejer af Straagaards Smedje”

 1. Tak for omtalen i Straagaards Smedie.
  Der er lidt fejl i artiklen, så derfor skriver jeg til dig. Håber det er ok.
  Christian Straagard (1905-1990) var ugift og der er ingen efterkommere fra den tidligere ejer. Går vi tilbage til Christians far Lauritz Straagaard (1873-1937) havde han smedien fra 1919 til hans død i 1937, hvor han søn Christian overtog.
  Jeg tror, at fejlen er opstået, fordi Lauritz’ far (Nis Jacobsen Straagaard 1841-1906) var smed først i Niehuus senest i Mjøls. Nis Jacobsen Straagaard og hans ægtefælle fik 8 børn.
  En søn Jacob Straagaard (1876-1944) bliver gift med Johanne Bothilde Nissen og de får 11 børn. Deres 8. barn Anne Elisabeth Straagaard får bl.a. en søn der bosætter sig på Færøerne. Han har bekræftiget overfor mig, at det var hans sønner og familie der besøgte Kliplev smedie. Det er selvfølgelig helt ok, men det er bare ikke denne smedie de stammer fra. Jeg har foto af smedien i Mjøls, hvis det har interesse.
  Jeg laver slægtsforskning vedr. Straagaard familien og står gerne til rådighed med flere oplysninger.

  De venligste hilsner Bent Straagaard (adresse slettet af webmaster, der evt. kan videresende mails til Bent Straagaard).

Skriv en kommentar