Projekter

LASS har igennem årene haft en del selvstændige projekter, bl.a.:

 • Udarbejdelse af registratur over lokalarkivernes foreningsarkivalier med fokus på idrætsforeninger og lignende foreninger (2005).

 

 • Lokal indsamling af erindringer fra 1950`erne (2011-2014), hvor der bl.a. blev udarbejdet spørgelister til brug ved interviews (se siden “Kursusmateriale“).

 

 • Fra 2016 arbejder Styrelsen på, at styrke og synliggøre arkiverne og deres arbejde i årene op til 100 års jubilæet for Genforeningen i 2020. Mange aktører lige fra staten over regionen til de sønderjyske kommuner og de lokalhistoriske foreninger vil i den anledning anstrenge sig til det yderste for at festligholde Genforeningen.
  I hele dette arbejde er LASS og de lokalhistoriske arkiver en naturlig og vigtig del af den store jubilæumskæde.
  LASS styrelsen har derfor lagt en plan, som skal klæde de lokalhistoriske arkiver på, så de i 2020 er i stand til at markere Genforeningsjubilæet ikke blot på vanlig vis som f.eks. bøger, udstillinger og foredrag, men også via de nye elektroniske medier.
  Det sker bl.a. ved at tilbyde kurser, der har til hensigt at profilere arkiverne og deres arbejde.  I 2016 afholdes f.eks. 2 kurser med titlen “Omgang med pressen og brug af de sociale medier”.
  Kurserne afholdes om aftenen den 3. maj 2016 og 15. november 2016 – se omtale i programmet eller i kalenderen under de nævnte datoer.
  Hensigten er, at dette skal følges op af andre kurser og initiativer i årene op til 2020 for at slutte med et større jubilæumstiltag.

LASS har siden 2014 været involveret i:

 • Den store krig 1914-1918 om soldater og hjemmefronten under 1. Verdenskrig, som bl.a. Museum Sønderjylland og en lang række andre historiske og kulturelle institutioner står bag.

En kommentar til “Projekter”

 1. Tak for et rigtigt godt kursus “Omgang med pressen og brug af de sociale medier” den 3. maj 2016.

  Det gav god inspiration til, hvordan man kan kontakte pressen og derved måske nå ud over sognegrænsen med de aktiviteter og det arbejde lokalarkiverne laver.

  Jeg er spændt på, hvilke aktiviteter LASS har i støbeskeen til de næste par år.

  Svar

Skriv en kommentar