SLA: Indsamlingsprojekt 2017: Gi´ det videre

SLA har den 16. januar 2017 udsendt en mail til medlemmerne af SLA, hvori der omtales et indsamlingsprojekt i 2017 – her er et uddrag af den udsendte pdf-fil, hvor SLA skriver:

Kære SLA-arkiver,

I 2017 vil I blive inviteret til at deltage i et fælles arkivprojekt om indsamling af erindringer. Der vil komme mere information, inden projektet efter planen lanceres den 1. marts, men her er foreløbig en beskrivelse af projektet.

Gi’ det videre – indsamling af erindringer i 2017

2017 kommer til at stå i historiens tegn over hele landet. Kulturstyrelsen, Nationalmuseet og Danmarks Radio samarbejder under overskriften Historier om Danmark om at sætte fokus på danskernes historie. Danmarks Radio vil sende en række udsendelser om Danmarks historie med Lars Mikkelsen som vært, og en række museer har fået bevillinger til at lave forskellige lokale projekter.
Arkivernes andel i projektet hedder Gi’ det videre og koncentrerer sig om indsamling af erindringer. Grundideen er en hjemmeside, gidetvidere.dk, hvor alle og enhver kan uploade sine erindringer, så de kan gives videre til eftertiden. Der vil være fire forudbestemte emner, man kan fortælle om, samt kategorien frit emne. De fire emneforslag er ”Min mor” (barndom, opvækst, familie), ”Min skoletid”, ”Ferie” og ”Ting, der er forandret i min tid”. Emnerne er åbne for bidrag hele året, men der vil blive gjort ekstra reklame for hvert af dem ved særlige kampagnedage. Omkring mors dag er det emnet ”Min mor”, i juli er det ”Ferie”, ved skolestart naturligvis ”Min skolegang”, og til Arkivernes Dag fokuseres på ”Ting, der er forandret”.

Læs mere i den udsendte pdf-fil fra SLA: 2017 indsamling af erindringer